Историята

Казвам се Светлана Мутафчиева и моята лична мисия е “да помагам на хората да откриват тяхната най-добра реализация”.

Нека ви разкажа как достигнах до това да помагам на другите да извеждат своята мисия.

Как открих мисията си?

От 15-годишна търся смисъла в живота изобщо и в моя личен живот конкретно. Години наред настойчиво търсех онзи отговор, който ще даде обяснение и смисъл на моето присъствие на тази Земя.
Най-накрая формулирах своята мисия през 1999 г., докато присъствах на едногодишно обучение по личностно развитие. Изведох я сама (още помня мястото, където се случи), отговаряйки на един единствен въпрос, за който се “ослушвах” вече почти година.

Как започнах да помагам на другите?

Осем години се подготвях да създам организацията, чрез която да реализирам най-активно мисията си – организация за избор на професия и развитие на кариерата. Още при създаването ѝ реших, че е важно да интегрирам търсенето на личната мисия при работата ми с хората за избора реализация и то да става с много повече лекота и по-бързо, отколкото се случи при мен самата. Затова създадох едно улесняващо упражнение за извеждане на мисията, което по-късно стана основа на системата ми за извеждане на лична мисия.

През годините (отново 8), докато прилагах упражнението и извеждах заедно с хората (над 50 души) тяхната лична мисия, натрупах опит в това кое улеснява извеждането на мисията, как е най-добре да се подредят етапите на извеждане, какви допълнителни средства да се ползват за подкрепа.

До 2015 г. бях написала и няколко статии за Личната мисия – за видовете мисия, как се извежда, как се планира реализирането ѝ и т.н. Статиите, упражнението ми и натрупаният опит станаха основата, на която написах книгата “Личната мисия” през 2015-2017 година. В нея подредих стъпките, приложих основното упражнение и други подкрепящи упражнения, както и примери с конкретни лични мисии.

Книгата стана официално отражение на системата, която ползвах до момента и която ползвам и досега вече 14 години, за да помагам на хората систематично, максимално бързо и с лекота да изведат мисия, която да чувстват като своя и с която да се гордеят.

Още малко за мен

– Основател на “Кареа ООД” – организация за избор на професия и развитие на кариерата, 2007 г. Кариерен консултант, сертифициран по международна програма, 2007 г.; Магистратура УЧР, 2002 г.; Магистър икономист, 1999 г.

– Автор на книгата “Личната мисия”, 2015-2018 г. Автор на над 100 статии за избор на професия, кариера, личностно развитие и др., от 2003 г. до момента. Създател на учебни помагала по темата Творческо мислене, 2008 г., Лични ценности, 2016 г. и Лични убеждения 2020 г.

– Съ-създател на учебен модул за извеждане на лична мисия, визия, ценности и принципи в деветмодулно обучение за личностно развитие, 2008-2009 г. Консултант в обучения за личностно развитие., 2000 – 2010 г.

– Съпруга, майка на три деца, голямо куче, пухкава котка и аквариум с шарени рибки.

– Страстен поддръжник на живота, човечното, идеализма, доброто.

Огромно е удовлетворението ми, когато с човека достигнем до формулировката на мисията му, той я разпознае като своя, приеме я като част от живота си и обърне поглед напред към бъдещето, което тепърва ще създава.

Затова вярвам, че този сайт има смисъл, своята роля и се надявам да подкрепи много хора в търсенето им.